Relaas van de renovatie van de EP Primary School Todzi 2011 - 2012

Op deze weblog vinden jullie het relaas terug van de renovatie van de lagere school in Kpando Todzi. Deze renovatie is een project van de Belgische 4de pijler organisatie Support Ghana in samenwerking met de Education Office van Kpando. Meer informatie op http://www.supportghana.be, supportghana@bcherne.be of 0485 51 10 46.

Toestand bij de start van de werken

De lagere school van Todzi kent twee klasgebouwen.
Blok A telt 3 klaslokalen en een office. Deze blok heeft reeds een dak. In de ramen en de muren ontbreken wel nog blokken. De constructie heeft achteraan nog nood aan een aantal steunberen.
Blok B telt 4 grote klaslokalen. Het voorste klaslokaal is reeds voorzien van een dak, maar de helling van het dak is te klein zodat het bestaande dak eerst verwijderd moet worden alvorens de gevels verder te kunnen opmetsen. De muren van het achterste klaslokaal moeten deels verwijderd worden wegens jarenlange slijtage door de regen. De acherste twee lokalen zijn overwoekerd met bomen en onkruid, ook ontbreekt een vloer in beide klassen. Ook moet het geheel verstevigd worden met nieuwe balken en steunberen. Vervolgens kan een volledig nieuw dak geplaatst worden.
Na deze werken moeten beide blokken bepleisterd worden langs binnen- en buitenzijde. In een volgende fase moeten ramen en deuren geplaatst worden en zal het geheel voorzien worden van een verfbeurt.
Vooraanzicht van Blok A en Blok B

Toestand dak Klas 2 van Blok B

Klas 3 Blok B volledig overwoekerd

Achteraanzicht Blok B

1 opmerking: